truskawki
mięta - świeża
cukier - niekoniecznie
ew. ocet balsamiczny i pieprz
Truskawki umyć, odsączyć, usunąć szypułki i przekroić na pół. Ew. dodać cukier. Mięte dokładnie umyć i obskubać listki z gałązek. Listki dokładnie posiekać i dodać do pokrojonych truskawek. Wymieszać. Można skropić octem balsamicznym i posypać pieprzem. Odczekać do czasu aż truskawki puszczą lekko sok.
mięta - świeża
cukier - niekoniecznie
ew. ocet balsamiczny i pieprz
Truskawki umyć, odsączyć, usunąć szypułki i przekroić na pół. Ew. dodać cukier. Mięte dokładnie umyć i obskubać listki z gałązek. Listki dokładnie posiekać i dodać do pokrojonych truskawek. Wymieszać. Można skropić octem balsamicznym i posypać pieprzem. Odczekać do czasu aż truskawki puszczą lekko sok.
mmm najlepsze
OdpowiedzUsuńUwielbiam truskawki :-)
OdpowiedzUsuń