1 szklanka mąki
1 szklanka mleka (dodałam trochę wody)
2 jajka
szczypta soli
olej do smażenia
cukier puder do posypania
Ciasto ma być trochę gęstsze niż na naleśniki. Zostawić aby odpoczęło na 1 godzinę, smażyć za pomocą rozetki.
Ja też mam taką foremkę i ciasteczka są przepyszne! Jedyne co mnie martwi to to, że foremka jest wykonana z aluminium a przecież odchodzi się już od takich przyrządów w kuchni. Może ktoś z Was wie czy są również wykonane z innych metali?
śliczne są.
OdpowiedzUsuńi pyszne, muszę jeszcze spróbować zrobić je na wytrawnie - do piwka :D
OdpowiedzUsuńkupiłam dodatkowe rozetki na www.jaarpoznan.com.pl - polecam!! dołączają przepis na ciasto!
OdpowiedzUsuńJa też tam kupiłam, w tym załączonym przepisie jest piwo.Wyszły bardzo dobrze i były smakowite
OdpowiedzUsuńJa też mam taką foremkę i ciasteczka są przepyszne! Jedyne co mnie martwi to to, że foremka jest wykonana z aluminium a przecież odchodzi się już od takich przyrządów w kuchni. Może ktoś z Was wie czy są również wykonane z innych metali?
OdpowiedzUsuńA co zrobic zeby ciasto przylegalo do formy. yle sie nameczylam i nic nie pomoglo. Probowalam dwoch przepisow i nic. ie wycodzilo jak powinno
OdpowiedzUsuńA co zrobic by przylegalo ciasto do formy.
OdpowiedzUsuńJa wkładam rozetkę do rozgrzanego tłuszczu i dopiero do ciasta. I potem ponownie to tłuszczu.
Usuń