wtorek, 25 października 2011

Colman's English mustard powder

Angielska musztarda w proszku to jedyny na świecie oryginalny smak niezmiennie od 1814.
Musztarda w proszku idealnie nadaje się do sosów i marynat.
20 dkg gorczycy żółtej mielonej
1/2 łyżeczki gorczycy czarnej
1,5 łyżeczki kurkumy
pieprz cayenne - szczypta
Wszystko razem ucieramy w moździerzu i przechowujemy w szczelnym pojemniczku.
Oryginalna kosztuje ok 10,- za puszkę 57 gram!!
Kuchnie Świata... Od kuchni Festiwal Kuchni Brytyjskiej 2011 Domowy wyrób

2 komentarze:

  1. Fajnie,że dodałaś ten przepis, bo mam kilka przepisów z zastosowaniem musztardy w proszku a niestety nie znalazłam w sklepie. Teraz mogę zrobić sama :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję bardzo za przepis - na mojej liście coraz więcej przepisów w których wołają o dry mustard, a do Kuchni Świata nie zawsze po drodze :)

    OdpowiedzUsuń