![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgt2t3wSAT4l78BuQhOG_nFQVgkCLxO9Vm25j_l986elx5GxSbjZz6a6eqMnXjI2kZGNCKiXwBhTBzXss-a18X8pfoNR1oNH5109ES8ZjYKF2-btQ2ZkiyM65jzzhYotPDX7nUKF9gaHsgd/s280/Zdj%25C4%2599cie0373.jpg)
1 kapusta włoska
1/2 szklanki ryżu
500 g mielonego mięsa lub grzybów suszonych w wersji wigilijnej
1 cebula
1 jajko
olej
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
vegeta
kostka rosołowa
ocet
pomidor
tymianek
Kapustę podzielić na liście i obgotować w wodzie z solą i octem, wystudzić.
Zrobić farsz z mięsa (grzybów), cebuli, czosnku, przypraw i suchego ryżu.
Nadzienie zawijać w liście kapusty, włożyć do naczynia żaroodpornego wyłożonego liśćmi kapusty, obłożyć paseczkami pomidora i posypać tymiankiem, przykryć liśćmi kapusty. Podlać wodą z kostką rosołową, dusić w piekarniku ok. 1 godz. w temp. 180'C.
Podawać z sosem pieczarkowym lub innym, ew. z ziemniakami.
![Faszerowany zawrót głowy](http://zmiksowani.pl/image/miks/435cfc64eaf312d332d22b62fc3f236c.jpg)
![](http://durszlak.pl/system/campaign/banner/22/embed_yjxX5SjM0WbHTYkOlEpWjxgD5mwfywzz.jpg)
![](http://durszlak.pl/system/campaign/banner/51/embed_RrGwiQjNyWGWlCrnEBouPSDI3varEwzz.jpg)
![Wigilia - zapraszamy do stołu](http://zmiksowani.pl/image/miks/3be8690785f4c8f553e7eeb338e0ecb9_v2.jpg)
![](http://durszlak.pl/system/campaign/banner/62/embed_qUGZCe4xBqAZZfL0hx5LgtIWLMyxqwzz.jpg)
molto interessante il sito
OdpowiedzUsuńhttp://seduzionetecniche.blogspot.com
wywaliłabym jedynie z przepisu tę Vegetę nieszczęsną;)
OdpowiedzUsuńwywal
OdpowiedzUsuńBardzo lubię gołąbki. Moja mama robi trochę inaczej, ale i takie na pewno są pyszne :)
OdpowiedzUsuń