![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjH8KBEsPt9tM83bp2LsvfgBnSM8DAhpzxZQzfb2tISnIVCQ0e7mWfUi44ca0nMUbtziWs08PUn9pEzhJ3Dd8TmmZJOBA-JPPsZwv7wueleI5uHB-aQpMerjmWCKSV0hS5apb2xUTl3MEHG/s280/NataleGif01.gif)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgigQH4aOLct1V0s65tm8oQ5APo4Yf8oJYIIDFwq_6GKddoSPY3EWQhdJorLNuOJhnU597iOeYkEQyjXv39nR7DTgvWgkWNzVDCTZJr1xD2tADTXXUd2tp3ljJ3o-QZx5Lyeg2d4hWJwXM0/s400/drink-18.jpg)
150 ml schłodzonego wytrawnego wina musującego lub prosecco (750 ml)
10 - 20 ml schłodzonego soku żurawinowego (500 ml)
10 ml schłodzonego Triple sec (wytrawny likier pomarańczowy), contreau lub grand marnier (125 ml)
spiralka ze skórki cytrynowej
10 - 20 ml schłodzonego soku żurawinowego (500 ml)
10 ml schłodzonego Triple sec (wytrawny likier pomarańczowy), contreau lub grand marnier (125 ml)
spiralka ze skórki cytrynowej
Wszystkie składniki (oprócz skórki) wymieszać w shakerze, wlać do kieliszka koktajlowego. Udekorować skórką cytrynową.
W nawiasach podane proporcje na 8 - 9 kieliszków.
Można przygotować wcześniej mieszając sok i contreau w dzbanku i zostawić przykryte folią w lodówce. Tuż przed podaniem wymieszać z prosecco.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz