tag:blogger.com,1999:blog-490168652209006168.post564467687060797768..comments2023-12-16T08:22:27.294+01:00Comments on Człowiek jest tym, co zje...: Twarożek domowej robotyBeatahttp://www.blogger.com/profile/06590241715736330165noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-490168652209006168.post-62400207752580777242012-07-27T18:26:33.016+02:002012-07-27T18:26:33.016+02:00Każde mleko się nada. UHT nie musi być gotowane, b...Każde mleko się nada. UHT nie musi być gotowane, bo już jest sterylne. Właśnie po to dodawana jest tu śmietana, żeby wprowadzić bakterie kwasu mlekowego (można dodać gotowe kwaśne mleko, takie ze sklepu). Jeżeli dodasz kefir, otrzymasz... więcej kefiru. To nie te same bakterie. Swoją drogą polecam własny kefir i jogurt są dużo smaczniejsze niż fabryczne. Wystarczy ogrzać mleko UHT do ok 35 stopni, dodać ze dwie łyżki kefiru (lub jogurtu) i postawić w ciepłym miejscu, na piecu albo na grzejniku na 10-12 godzin. Można też robić w termosie.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-490168652209006168.post-52833943449329458372011-11-22T16:31:25.795+01:002011-11-22T16:31:25.795+01:00Piszę tutaj, bo biały ser domowy to skarb cenniejs...Piszę tutaj, bo biały ser domowy to skarb cenniejszy od złota i innych kamieni.<br /><br />Jako, że jesteś obserwatorką/obserwatorem mojego bloga zapraszam (ośmielam się!) teraz także na stronę facebookową. <br />http://www.facebook.com/mowiaweki<br /><br /><br />Pozdrawiam serdecznie:)Nieśkahttps://www.blogger.com/profile/14713194383311322060noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-490168652209006168.post-12653933751983568192011-11-06T16:13:40.717+01:002011-11-06T16:13:40.717+01:00nie, ono nie kwaśnieje, ale nie wiem jak po dodani...nie, ono nie kwaśnieje, ale nie wiem jak po dodaniu np. paru łyżek kefiruBeatahttps://www.blogger.com/profile/06590241715736330165noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-490168652209006168.post-53599837419548310172011-11-06T15:17:52.083+01:002011-11-06T15:17:52.083+01:00A czy mleko z kartonu UHT tez się nada?A czy mleko z kartonu UHT tez się nada?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-490168652209006168.post-86212277035948911292011-10-24T11:19:59.653+02:002011-10-24T11:19:59.653+02:00Taki jest najsmaczniejszy :-)Taki jest najsmaczniejszy :-)evita0007https://www.blogger.com/profile/14377392149129503012noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-490168652209006168.post-23880230733516722292011-10-23T18:57:49.782+02:002011-10-23T18:57:49.782+02:00Naprawdę twarożek domowej roboty jest niezastąpion...Naprawdę twarożek domowej roboty jest niezastąpiony :)kuchennefascynacjehttp://www.kuchennefascynacje.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-490168652209006168.post-16096315812209635612011-10-22T18:14:56.574+02:002011-10-22T18:14:56.574+02:00Fajny pomysł :) Domowej roboty serek :)Fajny pomysł :) Domowej roboty serek :)Mariuszhttps://www.blogger.com/profile/15516508080357820431noreply@blogger.com